
Από το προσεχές Σαββατοκύριακο το λιανεμπορίο σε μεγάλο βαθμό επιετρέφει σε μία κανονικότατα.Σε μία αλλαγμένη κανονικότατα όμως.
Τα μικρά μαγαζιά ανοίγουν όχι όμως ακριβώς για να υποδεχτούν τους πελάτες αλλά για να τους εξυπηρετήσουν.Έτσι δίνοντας τηλέφωνα ή μπαίνοντας σε σαιτ εάν υπάρχει παραγγέλνεις αυτό που θες και πας έξω απο το κατάστημα να το παραλάβεις η το κάνεις και delivery σε ορισμένα καταστήματα.
Οι ουρές που βλέπουμε έξω από κουριερ μάλλον θα γίνουν μόνιμες σε όλα τα καταστήματα που θα ανοίξουν καθώς ο χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα είναι περιορισμένος και ίσως αυτός ο εναλλακτικός τρόπος να έπρεπε να ξεκινήσει λίγο νωρίτερα.
Καθοριστική φαίνεται πάντως πως θα είναι η ηλεκτρονική μορφή του καταστήματος και της τεχνολογίας καθώς μέσα από σαιτ έστω social media οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να δουν έστω και ηλεκτρονικά τι θα επιλέξουν για παραγγελία.
Ήδη υπάρχει κινητικότητα στα social media με τους καταστηματάρχες να ενημερώνουν και να εξηγούν τη διαδικασία.