
Μια απίστευτη ιστορία ανακαλύψαμε ομολογουμένως τυχαία σε περιπλανήσεις στο facebook.Βρήκαμε μια ελληνική ερασιτεχνική ομάδα στο Λονδίνο. Μάλιστα γύρω από αυτή έχουν βρεθεί για στήριγμα οι Παπασταθόπουλος,Μαυροπάνος,Πίτσος,Καπίνο αλλα και ο παλαίμαχος άσος Στράτος Αποστολάκης.
Παναγιώτης Κάκκος – St Panteleimon FC
Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι. Παίζαμε στις αλλάνες με κανόνες αλλάνας,με σχολικες τσάντες για τέρμα κάνοντας πολλά όνειρα. Μεγαλώνωντας η αγάπη και ο εθισμός για την στογγυλή θεά αυξήθηκε 10000% Απεριόριστο χρόνο μπροστά στην TV και το PC βλέπωντας αμέτρητους αγώνες. Όσο καλός ήμουν στο σχολείο άλλο τόσο μέτριος ήμουν στην μπάλα. Από τα 13-14 μπαινόβγαινα στις ακαδημίες ποδοσφαίρου και στα 16-19 έπαιξα σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες,τοπικό-χωριά της Αιτ/Νιας, βγάζοντας το χαρτζιλίκι μου. Η μεγαλύτερη ομάδα στην καριέρα μου ήταν στην επς Αιτ/Νιας με 15 συμμετοχές και 4 γκολ. Κάπου εκεί πήρα την μεγάλη απόφαση τελειώνωντας το σχολείο να φύγω στο εξωτερικό για σπουδές. Η επόμενη χρονιά με βρίσκει στο πανάκριβο λονδίνο και στο University of Surrey να φοιτώ στο τμήμα BSc (Hons) Sport and Exercise Science. Όλοι, λίγο πολύ, έχουμε ακούσει για την κοσμοπολίτικη βρετανική πρωτεύουσα και ο καθένας μας την έχει συνδυάσει με τις δικές του λέξεις και εικόνες. Το Λονδίνο το έχω πάντα στο μυαλό μου ως μια αριστοκρατική, βασιλική πόλη, η οποία τρέχει με απίστευτους ρυθμούς και καταφέρνει να αποπνέει έναν παλιό και συνάμα μοντέρνο, αν όχι μεταμοντέρνο, χαρακτήρα. 5 χρόνια σπουδές,σεμινάρια προπονητικής, εθελοντική εργασία σε προπονήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων και η απόφαση να διαβάσουμε για δίπλωμα προπονητικής.Μετα από λίγα χρόνια με βρίσκει με το Continental C και την ανάγκη να αναλάβω μία ομάδα. Στο βροχερό λονδίνο στην καρδιά του ποδοσφαίρου και τις αμέτρητες pub όλες με κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα στις οθόνες και πολύ μπύρα. Γνωρισα πολλούς έλληνες/κύπριους απο την ελληνοκυπριακή κοινότητα και εκεί γεννήθηκε η ιδέα μίας ποδοσφαιρικής ομάδας με το όνομα Άγιος Παντελεήμων (St Panteleimon FC) που κάνει τα πρώτα της βήματα στην Αγγλία και το βορειοδυτικό Λονδίνο. Η ιδέα αυτή ανήκει στον πατέρα Αναστάσιο, ο οποίος είναι φίλαθλος του ποδοσφαίρου κι έπαιζε μικρός σε ερασιτεχνικό επίπεδο στο Ναύπλιο.
Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε τον Μάιο του 2015, με τον ιερέα να επιτυγχάνει το σκοπό του σε λίγες μόνο ημέρες, με τη βοήθεια πολλών Ελλήνων, που κατοικούν στην περιοχή. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στο σήμα της ομάδας, το οποίο έχει πολλά ελληνικά στοιχεία. Περιέχει σύμβολα, όπως, το εθνόσημο, μια αρχαιοελληνική κολόνα, αλλά και τον δικέφαλο αετό του χριστιανισμού. Το σύνθημα της ομάδας είναι το: “Faith first”, δηλαδή “πρώτα η πίστη”. Η ομάδα κατάφερε να πάρει συμμετοχή στην Vanarama Conference South και μου δώσαν την ευκαιρία να κάνω το ονειρό μου πραγματικότητα. Ο Παναγιώτης Κάκκος 1ος προπονητής της ελληνοκυπριακής ομάδας του λονδίνου. Μηδενικό μπάτζετ πολύ εθελοντική εργασία και μεγάλα όνειρα άλλωστε ποιός μας απαγορεύει??? Τοπικοί Έλληνες και Κύπριοι επιχηριματίες,μετανάστες χρόνια, μαζί με το LGR (Το ελληνικό ραδιόφωνο στο λονδίνο) κάναν το ονειρό μας πραγματικότητα και έχουμε ένα ρόστερ 19 ατόμων και 2 εμφανίσεις!!!! Μπάτζετ στην τράπεζα για όλες τις υποχρεώσεις τις ομάδας 500Κ. Μαζί με εθελοντές και τον πατέρα Αναστάσιο στο προπονητικό επιτελείο στρωνομαστε στην δουλειά και όπου φτάσουμε. Αλλωστε το μότο μας είναι: “Faith first”, δηλαδή “πρώτα η πίστη”.
Παναγιώτης Κάκκος – St Panteleimon FC
Chapter 2
‘Ολα ξεκίνησαν από 1 συνοικιακό γηπεδάκι 5×5 στο Harrow μου είχε πεί ο Πατέρας Αναστάσιος και με την βοήθεια των Ομογενών του LGR και πολύ πίστη καταφέραμε το ακατόρθωτο ,άλλωστε από τα παλιά τα χρόνια Κοινότητα και ενορίες κράτησαν τον Ελληνισμό και το ελληνικό στοιχείο ζωντανό στο εξωτερικό, ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!
Μαζί με τον Πατέρα Αναστάσιο αναλάβαμε το δύσκολο έργο να οργανώσουμε την ομάδα. Οι ομογενείς και το LGR(London Greek Radio) από την 1η στιγμή δίπλα μας. Το επόμενο διάστημα είχε πολλές συγκεντρώσεις, εράνους, εκδηλώσεις στο Bayswater σε διάφορα ελληνικά μαγαζιά δίπλα στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας και στο βόρειο λονδίνο στην ελληνοκυπριακή κοινότητα εκεί. Ότι γνωστους και φίλους είχαμε από ελλάδα έλαβαν κλήσεις με τι ψάχνουμε και παράλληλα ανακοινώσαμε δοκιμές για 3 μήνες για να στελεχώσουμε το ρόστερ μας. Ένας μικρός χώρος έκει στο πολυσύχναστο κέντρο 2-3 τετράγωνα πιό κάτω απο το βρετανικό μουσείο και το University of London έγινε το “γραφείο” μας. Η 93 Tottenham Court Rd στο Bloomsbury στά ΜΙΚΕΛ!!!!!!! Aτελείωτες συναντήσεις πολλά χαμόγελα, πολλοί έλληνες,κύπριοι όλοι να συζητάνε για την Πατρίδα, άλλοι για τα προβλήματα στην δουλειά,άλλοι για μαθήματα ένας χώρος που μας θύμιζε έστω και στο ελάχιστο ελλάδα. Εκεί έπιναν τον καφέ τους και το ελληνικό παρεάκι των ποδοσφαιριστών που αγαπάμε στο λονδίνο. Σωκράτης παπασταθόπουλος, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Στέφανος Καπίνο. Εκεί έπινε τον καφέ του και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μηνάς Πίτσος μία βροχερή μέρα στο Λονδίνο. Τον είχα δει από κοντά το 2003 σε ένα παιχνίδι του παναθηναικού στην Λεωφόρο. Τα τελευταία χρόνια είχε πόστο στον ΟΦΗ σαν Διευθυντής και βοηθός προπονητή. Συστηθήκαμε και μετά από μισή ώρα μας βρίσκεις να μιλάμε για αυτό που μας κάνει να αναπνέουμε, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Έιχε έρθει για διακοπές όντας άνεργος να δει και 1-2 αγώνες της Αρσεναλ, όλοι είμασταν Αρσεναλ λόγο του Μαυροπάνου και του Παπασταθόπουλου. Η παρέα μας μεγάλωσε με άλλους φίλους και ομογενείς επιχειρηματίες, οι περισότεροι είχαν εστιατόρια στο λονδίνο και σουβλατζίδικα. Δεν μπορούσαμε να μην πιάσουμε κουβέντα για την αγαπημένη μας ομάδα τον Άγιο Παντελεήμων. Αναπτύξαμε τις ιδέες μας στον Μηνά Πίτσο και οι παρεβρισκόμενοι μας έπιασαν κάποια στιγμή να συζητάμε για συστήματα, παίχτες, προπονητικά πλάνα και άλλα τέτοια . Εκείνη την μέρα φύγαμε χαρούμενοι για τα σπίτια μας, έμενα με άλλα δύο ζευγάρια στο κέντρο του λονδίνου, δεν είμαστε και τίποτα πλούσιοι, μοιραζόμασταν ένα 3 bedroom shared flat και όλα τα ονειρά μας για μία καλύτερη ζωη, αυτή που δεν βρήκαμε στην ελλάδα.
Ο Μηνάς Πίτσος αποφάσισε να μας βοηθήσει και τελικά μετά από μερικές μέρες τον ανακοινώσαμε σαν βοηθό προπονητή. Λεφτά από εράνους και λαχειοφόρους μαζέψαμε για να του δώσουμε 25 χιλιάρικα. Μαζί με τον Μηνά Πίτσο πήραμε και τις διασυνδέσεις του στον ποδοσφαιρικό χάρτη και ένα κρύο πρωινό Κυριακής μετά από μια εξαντλητική εβδομάδα δοκιμών και προπονήσεων μας βρήκε να μιλάμε με τον Στράτο Αποστολάκη στο zoom πίνωντας λουμίδη κλασσικό. [Πλάγιος μπάκ σκόρερ, έχοντας 302 συμμετοχές με τον παναθηναικό. Ήταν μέλος και στην ομάδα όνειρο του 1996 με το μεγάλο διπλό στο Amsterntam Arena ( Άσχετα αν δεν ξεκίνησε σε εκείνο το μάτς) Τί ονόματα τότε (Βαζέχα, Μπορέλι, Βάντζικ, Κολιτσιδάκης, Καλιτζάκης, Ουζουνίδης, Δώνης…) Οι περισσότεροι από αυτούς σήμερα είναι στον χώρο του ποδοσφαίρου 50-55αρηδες, άλλοι προπονητές, άλλοι σε άλλα πόστα.] Ο Μηνάς Πίτσος τον γνώριζε απο τον Παναθηναικό είχε το πόστο του σκάουτερ τότε ο Στράτος και τον έπισε να έρθει να βοηθήσει στην προσπάθειά μας για 1 χρόνο. Ετσι μετά από δυο μέρες είχαμε και Τεχνικό Διευθυντή με πολύ γνώση του αντικειμένου και διασυνδέσεις!!!!!! Κάπως έτσι το επιτελείο του Αγιου παντελεήμων ενισχύθηκε με 1 γυμναστή, 1 γυμναστή φυσικής κατάστασης, 1 φυσικοθεραπέυτρια και 1 προπονητή κ-18, απόφοιτοι την ίδια χρονιά με εμένα από το University of Surrey, είμασταν στην ομάδα του πανεπηστημίου. Ο γυμναστής μας Ngongou από την Σιέρα Λεόνε αξιοποίησε τις διασυνδέσεις του και μας έφερε ενα φίλο προπονητή τερματοφυλάκων από το κονγό. To 2007-9 είχε 48 συμμετοχές στην Χιμπέρνιαν έχοντας περάσει και απο τις ακαδημίες της Τσέλσι και της PSV. Το 2019 είχε 3 συμμετοχές στην Wycombe και αποφάσισε να υπηρετήσει το άθλημα από άλλο πόστο. Yves Ma Kalambay ο νέος μας προπονητής τερματοφυλάκων και οι ΔΟΚΙΜΕΣ για το ΡΟΣΤΕΡ συννεχίζονται…..