2 Δεκεμβρίου 2021

athlitikometopo.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

97 χρόνια ιστορίας,χρόνια πολλά Μίκρα |ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

11 Μαρτίου 1924, Ημέρα Τρίτη.
Η Μικρασιατική παίζει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι που σηματοδοτεί την έναρξη της μακροχρόνιας, συνεχούς και αδιάκοπης πορείας της, η οποία σήμερα φτάνει τα 97 χρόνια (διακοπή έγινε μόνο την περίοδο της κατοχής).
Ο Γεώργιος Χλωρός και οι Μικρασιάτες ιδρύουν ένα ποδοσφαιρικό σωματείο και του δίνουν το όνομα «Μικρασιατική» για να μην ξεχάσουν ποτέ τις πατρογονικές τους εστίες, τις μικρασιάτικες πατρίδες τους, τις ρίζες τους, την ιστορία τους.

Στο πέρασμα των χρόνων έχουν υπηρετήσει την ομάδα αυτή εκατοντάδες άνθρωποι που την αγάπησαν, την διατήρησαν, αγωνίστηκαν να την δουν εκεί που της αξίζει.. στην κορυφή, χωρίς όμως να παραμερίσουν τις αξίες της, δρώντας πάντοτε με ποδοσφαιρικό ήθος.
Πολλοί δεν είναι πλέον εν ζωή, αλλά ποτέ δεν τους λησμονούμε, γιατί έκαναν το καθήκον τους, διατήρησαν την ομάδα και κυρίως την ιδέα που υπάρχει πίσω από αυτήν και μας παρέδωσαν την σκυτάλη, το τιμόνι της , για να συνεχίσουμε το έργο τους και να αγωνιζόμαστε πάντοτε με γνώμονα το καλύτερο για εκείνη και την ιστορία που είναι «φορτωμένη».
Η «αρχή των πάντων» για εμάς, είναι εκείνος ο μακρινός φιλικός αγώνας, μία Τρίτη του 1924!! Χρόνια μας Πολλά λοιπόν! Χρόνια Πολλά στους δικούς μας Μικρασιάτες, στους παίκτες μας, στα μέλη μας που είναι πάντοτε στο πλευρό μας, είτε βρίσκονται στο νησί, είτε είναι κάπου μακριά, γιατί «Μία φορά Μίκρα, πάντα Μίκρα».
Αιωνία η μνήμη, στους προγόνους μας Μικρασιάτες, που ίδρυσαν, αγάπησαν, διατήρησαν την Μικρασιατική μας!!

97 Χρόνια Ποδοσφαιρικής Ιστορίας και Συνεχίζουμε!!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry