2 Δεκεμβρίου 2021

athlitikometopo.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Εξασφάλιση πιστοποίησης Γ.Γ Αθλητισμού ο Δήμος Δυτικής Λέσβου. |ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δελτίο Τύπου:

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ανακοινώνει την εξασφάλιση της πιστοποίησής του από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να μπορεί στο εξής να οργανώνει, να υποβάλλει σχετικές προτάσεις και να συμμετέχει σε προγράμματα Αθλητισμού.

Το νεοϊδρυθέν Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου, μέσω του Εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Στρατή Αλεξίου έτρεξε από την πρώτη στιγμή τις σχετικές διαδικασίες και κατέθεσε εμπρόθεσμα τον φάκελο στην ΓΓΑ, λαμβάνοντας μόλις χθες την πιστοποίηση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικεί εγκρίσεις σε προγράμματα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τέτοια έγκριση είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που λαμβάνει κάποιος Δήμος της Λέσβου, ενδεικτικά της αναγνώρισης της δημοτικής αρχής στη σημασία του αθλητισμού στην κοινωνία.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι όπως αναφέρει η εγκύκλιος τα Προγράμματα και οι Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο.) τα οποία σχεδιάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) αποτελούν προνομιακό χώρο ελεύθερης πρόσβασης στην άσκηση, δημιουργώντας παράλληλα ένα δυνατό αθλητικό πυλώνα που συνδυάζεται και συμπληρώνει αυτούς της σχολικής φυσικής αγωγής και του αγωνιστικού αθλητισμού, με τελικό στόχο την Δια Βίου Άθληση των πολιτών. Τα Π.Α.γ.Ο. και οι Ε.Α.γ.Ο. υλοποιούνται με την κεντρική ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) κλπ. είναι:

• Ευκαιρίες συμμετοχής για όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, θρησκεία, κοινωνική και οικονομική κατάσταση, άτομα με αναπηρίες, σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, κ.λπ.

• Δυνατότητες επιλογών σε αθλητικές δραστηριότητες και μορφές οργάνωσης της άθλησης.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού Στρατής Αλεξίου στην κοινή τους δήλωση για την εξέλιξη αυτή, τόνισαν πως σήμερα έγινε και θεσμικά ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και του αθλητισμού γενικότερα.

«Είχαμε πει ότι ο Δήμος μας έχει σαν στόχο να αναδείξει τη σημασία του αθλητισμού στην κοινωνία αλλά και στη νεολαία με στοχευμένες δράσεις που θα ενθαρρύνουν τους δημότες να έρθουν κοντά στην άθληση. Η πιστοποίηση που λαμβάνει ο Δήμος μας από τη ΓΓΑ, είναι τιμητική και μας δίνει μεγάλες δυνατότητες να διεκδικήσουμε προγράμματα και πόρους αποκλειστικά και μόνο για ότι αφορά στην Άθληση. Ενώ είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός πως οι δημότες αγκαλιάζουν ήδη την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος, έχοντας ήδη 800 καταγεγραμμένες συμμετοχές τους στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού».

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry